Un singur videoclip a generat venituri de peste 8 milioane de dolari pentru YouTube - VIDEO

Autor: Anca Barbulescu Postat la 23 ianuarie 2013 2874 afişări

Unul dintre succesele muzicale ale anului 2012 a generat venituri de 8 milioane de dolari pentru YouTube, după ce a fost vizionat de peste un miliard de ori, a anunţat compania Google, care deţine site-ul.

Clipul "Gangnam Style", al cântăreţului sud-coreean Psy, a generat venituri de 8 milioane de dolari pentru YouTube.

Directorul financiar al Google, Nikesh Arora, a făcut public acest lucru într-o conferinţă de presă după publicarea rezultatelor financiare ale grupului pe ultimul trimestru al lui 2012, vorbind şi despre posibilitatea de a obţine încasări publicitare din platforma YouTube.

Veniturile publicitare generate de videoclipurile populare pe site sunt împărţite cu creatorii de conţinut.

În decembrie, clipul "Gangnam Style" a depăşit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube, iar marţi acesta afişa 1,23 miliarde de vizualizări

În ascensiunea lui fulminantă, "Gangnam Style" a depăşit alte câteva videoclipuri celebre, precum "On the Floor" al cântăreţei Jennifer Lopez şi "Love the Way You Lie" al rapperului Eminem.

Parodiind viaţa bogătaşilor dintr-un cartier exclusivist din Seul, capitala Coreei de Sud, clipul a fost vizualizat sau parodiat la rândul lui de persoane celebre, precum preşedintele american Barack Obama, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi compatriot al rapperului Psy, Ban Ki-moon, artistul-disident chinez Ai Weiwei şi primarul Londrei Boris Johnson.

Psy, al cărui nume real este Park Jae-Sang, este cu adevărat adulat în ţara lui pentru succesul planetar al piesei sale şi a fost decorat în luna noiembrie 2012 cu una dintre cele mai prestigioase recompense naţionale, Ordinul Meritului Cultural Okgwan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
videoclip,
dolari,
YouTube,
venituri
/actualitate/un-singur-videoclip-a-generat-venituri-de-peste-8-milioane-de-dolari-pentru-youtube-video-10518433
10518433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.