Un sfert din germani ar sprijini un partid care ar scoate ţara din zona euro

Autor: Adrian Cojocar Postat la 12 martie 2013 11 afişări

Germania s-a săturat să plătească pentru scoaterea zonei euro, iar cel mai recent semn care sugerează aceasta este un sondaj de opinie care arată că unul din patru germani ar susţine la alegerile din septembrie un partid care ar vrea să retragă ţara din uniunea monetară.

Un sfert din germani ar sprijini un partid care ar scoate ţara din zona euro

Principalele partide politice rămân solidare cu euro, în pofida nervozităţii tot mai mari a populaţiei în privinţa salvării unor ţări precum Grecia sau Cipru. Stigmatizarea naţionalismului, produs al căinţei Germaniei după crimele regimului nazist din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a ajutat la înăbuşirea vocilor euroscep­ticilor, scrie agenţia Thomson Reuters. Dar un sondaj de opinie realizat pentru revista Focus arată că 26% dintre germani ar lua în cosiderare sprijinirea unui partid care ar vrea să scoată Germania din zona euro şi că una din patru persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani ar susţine clar un astfel de partid. „Aceasta sugerează că există potenţial pentru un nou partid rebel“, a afirmat şeful firmei de cercetare a pieţei Emnid, care a efectuat sondajul. Un nou partid, Alternative für Deutschland, condus de economişti, jurişti şi rebeli din formaţiunea creştin democrată condusă de cancelarul Angela Merkel, încearcă să profite de această nişă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Germania,
zona eruo
/actualitate/un-sfert-din-germani-ar-sprijini-un-partid-care-ar-scoate-tara-din-zona-euro-10661491
10661491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.