Un sfert din familiile din Romania, dependente de banii primiti de la stat

Postat la 06 ianuarie 2011 11 afişări

Din cei 2.231 de lei, care reprezinta veniturile totale medii lunare ale unei familii, peste 26,7% sunt prestatii sociale, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) cu privire la trimestrul al treilea din 2010.

Dependenta romanilor fata de banii veniti de la stat a crescut semnificativ in perioada de criza. In urma cu doi ani, o gospodarie avea venituri de 2.164 de lei, insa numai 20,8% din acestia proveneau de la autoritati. "Nivelul actual este foarte mare. Sunt categorii largi care castiga bani din asistenta si nu din munca. Exista cazuri izolate in care familii primesc de la stat intre 3.000 si 5.000 de lei pe luna. Intregul sistem trebuie regandit pentru ca s-a pierdut posibilitatea de a verifica cui dam banii. Ajutoarele, marite chiar pe alocuri, trebuie date foarte targetat", a declarat pentru gandul Mihai Seitan, fostul ministru al Muncii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
buget,
familii,
INS,
venituri
/actualitate/un-sfert-din-familiile-din-romania-dependente-de-banii-primiti-de-la-stat-7866541
7866541
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.