Un român voia să scoată ilegal din ţară peste 30 de tablouri şi schiţe semnate de Marcel Iancu. Operele de artă, trimise prin poştă

Postat la 02 august 2013 65 afişări

Peste 30 de tablouri şi schiţe semnate de Marcel Iancu, care urmau să ajungă ilegal în Israel, în colete expediate de un român, au fost descoperite de vameşii şi poliţiştii de frontieră pe Aeroportul "Henri Coandă", informează Poliţia de Frontieră.

Un român voia să scoată ilegal din ţară peste 30 de tablouri şi schiţe semnate de Marcel Iancu. Operele de artă, trimise prin poştă

 "Autorităţile de frontieră de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă au depistat trei colete ce conţineau mai multe tablouri şi schiţe valoroase şi susceptibile a face parte din Patrimoniul Naţional Cultural, aparţinând pictorului de origine română Marcel Iancu, care urmau a fi scoase din România fără documente legale", se arată într-un comunicat remis de Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, operele au fost descoperite la 17 iulie, după ce vameşii împreună cu poliţiştii de frontieră au controlat trei colete, care conţineau mai multe tablouri şi schiţe. Coletele aveau ca expeditor un cetăţean român, fiind destinate unei persoane din Israel.

Anchetatorii au ridicat 32 tablouri şi schiţe semnate de Marcel Iancu, care nu erau însoţite de certificatul de export eliberat de către Ministerul Culturii.

Cititi mai multe pe www.meidafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-roman-voia-sa-scoata-ilegal-din-tara-peste-30-de-tablouri-si-schite-semnate-de-marcel-iancu-operele-de-arta-trimise-prin-posta-11198227
11198227
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.