Un proiectant român a câştigat în fruntea a sute de competitori internaţionali

Autor: Ioana Matei Postat la 17 septembrie 2013 719 afişări

Un proiectant român a fost selectat printre cei zece finalisti ai competiţiei internaţionale de proiectare pentru imprimare 3D a componentelor pentru motoare de avion. Proiectul lui permite reducerea greutatii suportului pentru motoare de avioane cu pana la 80%, folosind tehnologia de fabricatie prin imprimare 3D.

Un proiectant român a câştigat în fruntea a sute de competitori internaţionali

General Electric a selectat un finalist din  România dintre cele aproape 700 de lucrări înscrise la nivel global în etapa finală a competiţiei de proiecte pentru imprimare 3D, promovând colaborarea şi o nouă eră a fabricaţiei avansate.  Proiectele câştigătoare recurg la tehnici de fabricaţie aditivă pentru a reduce greutatea unui suport pentru motoare de avioane.  Fidel Chirteş a intrat în finală cu un proiect care permite reducerea greutăţii unui suport pentru motoarele de avion cu până la 80%. Ceilalţi finalişti provin din Australia, Franţa, Ungaria, Indonezia, Italia, Polonia, România, Suedia şi Marea Britanie.

Fiecare finalist al primei etape va primi 1.000 USD si va intra in etapa a II-a a competitiei, in care proiectele lor pentru suportul de motor de avion vor fi fabricate folosind tehnici aditive si vor fi supuse testelor de rezistenta de catre GE.

Cea de-a doua etapa a competitiei va avea loc intre 17 septembrie si 15 noiembrie, iar primele opt proiecte vor fi recompensate dintr-un fond de premii de 20.000 USD. 

 „Intrăm într-o nouă eră a producţiei industriale, care exploatează avantajele demonstrate ale comunităţilor deschise de inovare. Fabricaţia aditivă permite GE ca, alături de comunitatea producătorilor, să depăşească graniţele tehnologiei tradiţionale. Finaliştii au demonstrat rezultatele care pot fi obţinute prin însuşirea acestui model deschis, bazat pe colaborare”. a declarat Mark Little, vicepreşedinte senior şi director Tehnologic ân cadrul Centrului de Cercetare Globală GE.

Competitia de proiecte pentru imprimare 3D, lansata in luna iunie 2013, a atras un numar record de proiecte inscrise, prin platforma GrabCAD, organizaţia de proiectare deschisă care ajută inginerii să introducă mai repede produsele pe piaţă prin conectarea oamenilor, conţinutului şi tehnologiei. 

GE este cel mai mare utilizator de tehnologii aditive pentru metale din lume si detine o unitate completa de fabricatie aditiva in Cincinnati, Ohio, precum si o echipa globala de 600 de ingineri in 21 de centre.Fiecare proiect va fi fabricat cu ajutorul tehnologiilor aditive şi testat de către Centrul de Cercetare Globală GE

·  

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-proiectant-roman-a-castigat-in-fruntea-a-sute-de-competitori-internationali-11346408
11346408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.