Un producător de carne din China va prelua compania americană Smithfield, cu afaceri şi în România

Postat la 29 mai 2013 43 afişări

Producătorul chinez de carne Shuanghui Group va prelua compania americană Smithfield Foods, cel mai mare producător şi procesator de carne de porc din lume, printr-o tranzacţie care include datoria netă a Smithfield şi evaluează compania, cu afaceri şi în România, la 7,1 miliarde de dolari.

Un producător de carne din China va prelua compania americană Smithfield, cu afaceri şi în România

 Shuanghui International este acţionarul majoritar al Henan Shuanghui Investment & Development Co, cel mai mare procesator de carne din China.

Conform acordului încheiat de cele două companii şi aprobat în unanimitate de consiliile directoare ale companiilor, Shuanghui va prelua toate acţiunile Smithfield la un preţ cu circa 31% mai mare decât închiderea din şedinţa de marţi, se arată într-un comunicat al Smithfield.

"Afacerile vor continua ca de obicei, doar că mai bine, la Smithfield. Nu anticipăm schimbări în privinţa modului cum derulăm operaţiunile în SUA şi la nivel global", a declarat C. Larry Pope, preşedinte şi director general al Smithfield.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-producator-de-carne-din-china-va-prelua-compania-americana-smithfield-cu-afaceri-si-in-romania-10909613
10909613
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.