Un primar din România a declarat război leneşilor. Localnicii care nu-şi caută de muncă nu vor mai primi ajutoare sociale!

Postat la 04 aprilie 2017 230 afişări

Asistaţii social din comuna Ştefan cel Mare, din judeţul Vaslui, şi-ar putea pierde ajutoarele financiare dacă nu participă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, a spus primarul Mihai Moraru.

Un primar din România a declarat război leneşilor. Localnicii care nu-şi caută de muncă nu vor mai primi ajutoare sociale!

Potrivit Agerpres, edilul a precizat că, de fiecare dată când Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui a organizat târguri de angajări pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă asistaţii social au fost înştiinţaţi.

"Beneficiarii de ajutor social care sunt apţi de muncă se vor prezenta obligatoriu la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de AJOFM. Neprezentarea la această acţiune se consideră refuzul locului de muncă, motiv pentru care se va proceda la încetarea dosarului de ajutor social", se arată într-o informare a Primăriei Ştefan cel Mare.

"Noi avem în plată aproximativ 100 de beneficiari ai legii venitului minim garantat, de serviciile cărora ne folosim pentru diverse activităţi în folosul comunităţii. Pentru ei ar fi mai avantajos să-şi găsească un loc de muncă. Le-am adresat invitaţia de participa la această bursă, pentru că au ocazia să se angajeze. Dacă nu doresc acest lucru, potrivit legii, ajutorul social le poate fi suspendat", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Moraru.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.