Un nou război în Europa: Dacă începe un război total, Turcia şi Rusia ar putea fi atrase în conflict

Postat la 15 septembrie 2022 968 afişări

Un nou război în Europa: Dacă începe un război total, Turcia şi Rusia ar putea fi atrase în conflict

Armenia susţine că există riscul ca ciocnirile cu Azerbaidjanul să degenereze într-un război în toată regula, făcând apel la marile puteri să acorde mai multă atenţie unei situaţii grave despre care a spus că ar putea duce la un alt conflict major în fosta Uniune Sovietică.

Armenia şi Azerbaidjanul, care se luptă de zeci de ani pentru enclava Nagorno-Karabah, s-au acuzat reciproc de declanşarea unei serii de confruntări care au început de-a lungul graniţei luni şi apoi au escaladat în lupte puternice.

Într-un interviu acordat Reuters, ministrul adjunct de externe armean Paruyr Hovhannisyan a declarat că aproximativ 50 de soldaţi armeni au fost ucişi până în prezent şi trei civili au fost răniţi, deşi a avertizat că ambele cifre vor creşte semnificativ.

Întrebat despre riscurile de escaladare într-un război în toată regula, Hovhannisyan a spus: "Există un risc clar".

El a adăugat: "Ştiţi cât de fragilă este situaţia în regiunea noastră. Situaţia, aşa cum tocmai am menţionat, continuă să escaladeze".

În timp ce Rusia este preocupată de războiul din Ucraina, cea mai mare invazie terestră europeană de după cel de-al Doilea Război Mondial, tensiunileau explodat în ultimele zile în fostele republici sovietice atât în Caucaz, cât şi în Asia Centrală.

Un conflict în Caucazul de Sud, la răscrucea dintre Europa, Asia şi Orientul Mijlociu, ar putea atrage marile puteri precum Rusia şi Turcia, punând în acelaşi timp în pericol conductele care aduc petrolul şi gazele din Marea Caspică spre vest.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
razboi,
turcia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.