Un nou pas în campania de vaccinare: Statele Unite ar putea începe vaccinarea cu Pfizer a copiilor cu 12 ani din această toamnă

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 05 septembrie 2021 26 afişări

Un nou pas în campania de vaccinare: Statele Unite ar putea începe vaccinarea cu Pfizer a copiilor cu 12 ani din această toamnă

Unul dintre cele mai mari obstacole ale Statelor Unite în obiectivul vaccinării populaţiei este reprezentat de copii sub 12 ani: aproximativ 15% din populaţia ţării, aceaştia nu sunt încă eligibili pentru a primi vaccinul anti coronavirus, scrie Business Insider.

Atât Pfizer, cât şi Moderna au introdus copii în studiile lor clinice încă din martie, dar rezultate nu au fost publicate deocamndată.

Până la sfârşitul lunii septembrie, Pfizer se aşteaptă să obţină rezultate despre eficacitatea vaccinului în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. De obicei, FDA (Food and Drug Administration) are nevoie de mai multe săptămâni pentru a revizui acesta date, şi astfel SUA să poată începe vaccinarea copiilor în octombrie, presupunând că rezultatele sunt bune.

Pfizer a declarat că rezultatele studiilor pe copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 5 ani ar putea fi disponibile la scurt timp după aceea. Compania a estimat anterior că rezultate pentru cea mai tânără grupă de vârstă ar putea fi disponibil până în octombrie sau noiembrie.

Între timp, Moderna se aşteaptă să aibă data despre eficacitatea vaccinului în rândul copiilor la sfârşitul toamnei sau începutul iernii.

Fostul comisar al FDA, Scott Gottlieb, care se află în consiliu de administraţie la Pfizer, a declarat luni pentru CNBC că FDA ar putea să aprobe vaccinul pentru copii sub 12 ani la sfârşitul toamnei sau la începutul iernii.

Anthony Fauci, consilierul medical principal al Casei Albe, a declarat săptămâna trecută pentru NBC că „există o şansă rezonabilă” ca copiii mai mici să poată fi vaccinaţi de sărbătorile de iarnă.

Pfizer a studiat vaccinul pe aproximativ 4.500 de copii mici, împărţiţi în două grupe de vârstă: de la 5 la 11 ani şi de la 6 luni la 5 ani. Între timp, studiul Moderna a inclus trei grupe de vârstă: de la 6 la 11 ani, de la 2 la 5 ani şi de la 6 luni la mai puţin de doi ani – în total 2.265 de copii. FDA a cerut ambelor companii să includă cel puţin 3.000 de copii în grupa de vârstă 5-11 ani, a raportat The New York Times.

FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii între 12 şi 15 ani încă din luna mai. Dar Moderna aşteaptă în continuare autorizaţia pentru vaccinarea copiiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, după ce a solicitat autorizaţie de urgenţă în iunie.

Procesul celor de la Johnson & Johnson este ceva mai lent. Compania nu va începe studierea vaccinului în rândul copiilor cu vârsta cuprinse între 12 şi 17 ani până în această toamnă. Dacă vaccinul se dovedeşte a fi sigur şi eficient în rândul copiilor mai mari, J&J ar putea apoi să includă în studiu copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11, alături de copii cu vârsta mai mici de 2 ani.

Asta înseamnă că, cel mai probabil, vaccinul J&J nu va fi disponibil copiilor până în 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.