Un nou oraş nord-coreean, Sinuiju, deschis turiştilor occidentali

Postat la 24 mai 2013 31 afişări

Oraşul nord-coreean Sinuiju, situat la frontiera cu China, rezervat anterior turiştilor chinezi, va fi deschis şi turiştilor occidentali, tot mai mulţi vizitând ţara, una dintre cele mai mai închise din lume, potrivit unor agenţii de voiaj specializate.

Un nou oraş nord-coreean, Sinuiju, deschis turiştilor occidentali

 Oraşul de frontieră era frecventat de mai mult timp de către turişti chinezi, care puteau cu uşurinţă să îşi petreacă ziua în acesta. "Cerem acces de mai mulţi ani", declară Simon Cockerell David, unul dintre fondatorii Koryo, principala agenţie de voiaj către Coreea de Nord, cu sediul la Beijing.

El a fost primit săptămâna trecută cu mare pompă în prima sa vizită în oraş. "Îl primim călduros pe Simon Cockerell David", se putea citi într-un mesaj luminos.

În opinia acestui britanic, în vârstă de 35 de ani, Sinuiju nu este oraş ca celelalte."Atmosfera este diferită, deoarece esenţialul comerţului cu China trece pe acolo. Oamenii sunt asaltaţi de produse chinezeşti şi văd mereu bogatul oraş Dandong, de cealaltă parte a fluviului (Yalu, care trasează frontiera)".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-nou-oras-nord-coreean-sinuiju-deschis-turistilor-occidentali-10898568
10898568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.