Un nou mod de calcul al impozitului pe autovehicule, aprobat de Senat. Se va tine cont de marca, tip si motorizare

Postat la 04 mai 2011 6 afişări

Senatorii au votat, miercuri, pentru folosirea unui nou mod de calcul pentru impozitul pe autovehicule, tinand cont de valoarea autoturismului in functie de marca, tip si motorizare.

Parlamentarii au adoptat, cu 45 de voturi "pentru", 40 "impotriva" si o abtinere, o propunere legislativa privind modificarea modului de calcul al impozitului pe autovehicule, proiect care il are ca initiator pe deputatul PSD Robert Sorin Negoita. Deputatul a propus, prin initiativa legislativa, ca baza de impozit sa fie valoarea masinii, iar ministerul finantelor sa intocmeasca un catalog in care va stabili valoarea autoturismului in functie de marca, tip, motorizare (eventual nivel de dotari optionale). Potrivit proiectului, aceasta taxa ar urma sa fie de 0,75 din valoarea masinii. Senatul a adoptat, in calitate de prima Camera sesizata, acest proiect, in pofida recomandarii Comisiei pentru buget, care a intocmit un raport nefavorabil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
impozit,
autovehicule,
senat,
taxe
/actualitate/un-nou-mod-de-calcul-al-impozitului-pe-autovehicule-aprobat-de-senat-se-va-tine-cont-de-marca-tip-si-motorizare-8227923
8227923
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.