Un nou medicament este evaluat de EMA pentru tratamentul cazurilor grave de COVID

Postat la 20 iulie 2021 42 afişări

Un nou medicament este evaluat de EMA pentru tratamentul cazurilor grave de COVID

Kineret urmează să fie evaluat de EMA pentru tratamentul cazurilor grave de COVID.Kineret este un imunosupresor autorizat în prezent pentru tratamentul mai multor boli inflamatorii.

 EMA: Se crede că acesta poate reduce inflamaţia şi deteriorarea ţesutului asociată cu Covid-19. Kineret, un medicament folosit pentru artrită, este evaluat de EMA pentru tratamentul cazurilor grave de COVID. Acesta ar fi indicat în cazul pacienţilor adulţi cu pneumonie care prezintă riscul de a dezvolta insuficienţă respiratorie severă.

Kineret este un imunosupresor autorizat în prezent pentru tratamentul mai multor boli inflamatorii. Substanţa sa activă, anakinra, blochează activitatea interleukinei 1, un mesager chimic implicat în procesele imune care provoacă inflamaţie. Se crede că acest lucru ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea inflamaţiei şi deteriorării ţesuturilor asociate cu COVID-19.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tratament,
cazuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.