Un nou furt la o firmă de criptomonede, acum în valoare de 100 mil. dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 iunie 2022 37 afişări

Firma americană de criptomonede Harmony a declarat vineri că hoţii au furat monede digitale în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari de la unul dintre produsele sale cheie, cel mai recent dintr-o serie de jafuri cibernetice într-un sector vizat de mult timp de hackeri, scrie Reuters.

Un nou furt la o firmă de criptomonede, acum în valoare de 100 mil. dolari

Harmony dezvoltă blockchains pentru aşa-numitele finanţe descentralizate - site-uri peer-to-peer care oferă împrumuturi şi alte servicii fără a fi controlate de autorităţi de reglementare, cum ar fi băncile, precum şi token-uri nefungibile.

Furturile afectează de mult timp companiile din sectorul cripto. Peste 1 miliard de dolari au dispărut până în prezent în 2022, potrivit firmei de analiză blockchain Elliptic, cu sediul la Londra.

Harmony a transmis pe Twitter că "lucrează cu autorităţile naţionale şi cu specialişti criminalişti pentru a identifica vinovatul şi a recupera fondurile furate", fără a oferi mai multe detalii.

Nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii trimise prin e-mail şi pe reţelele de socializare.

Elliptic, care urmăreşte datele blockchain vizibile public, a declarat că hackerii au furat o serie de criptomonede, inclusiv ether, Tether şi USD Coin, pe care le-au schimbat ulterior cu ether folosind aşa-numitele schimburi descentralizate.

În martie, hackerii au furat criptomonede în valoare de aproximativ 615 milioane de dolari de la Ronin Bridge, folosit pentru a transfera criptomonede în şi din jocul Axie Infinity. Statele Unite au legat hackerii nord-coreeni de acest furt.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criptomonede,
furt,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.