Un nou FOCAR de coronavirus în Germania: sute de oameni bolnavi într-un abator. Cum afectează acest lucru întreaga ţară

Autor: Andra Stroe Postat la 19 iunie 2020 180 afişări

Un nou FOCAR de coronavirus în Germania: sute de oameni bolnavi într-un abator. Cum afectează acest lucru întreaga ţară

Germania a înregistrat săptămâna aceasta cel mai mare focar de COVID-19 de când a început redeschiderea economiei la începutul lunii mai, au declarat oficialii miercurea aceasta, corelând sutele de cazuri noi de o fabrică de ambalare a cărnii. Un număr de 657 de muncitori de la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck au fost depistaţi pozitiv, potrivit oficialilor din oraşul Guetersloh, adăugând că au primit 983 de rezultate ale testelor, scriu cei de la CNBC.

Drept urmare, au dispus imediat închiderea abatorului, precum şi izolarea şi testarea tuturor celor care au lucrat în acel loc – punând aproximativ 7.000 de persoane în carantină.

Germania a primit numeroase laude pentru gestionarea focarului de COVID-19. Ţara a avut mai mult de 187.000 de cazuri de coronavirus şi 8.856 de persoane au murit din cauza bolii, o cifră relativ redusă, având în vedere populaţia mare a ţării, de aproape 84 de milioane.

Rata infecţiei a scăzut brusc, după ce autorităţile au impus regulile de distanţare socială în martie, la nivel naţional, aşa că guvernul a început reducerea treptată a restricţiilor luna trecută, redeschizând magazinele, restaurantele şi barurile cu reguli stricte de distanţare socială. Competiţiile sportive s-au reluat fără suporturi, iar adunările sociale rămân momental interzise.

Ştirea izbucnirii unui nou focar în Guetersloh a venit în timp ce cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit cu cei 16 guvernanţi ai statului german pentru a discuta progresul de combatere a pandemiei. „Din acest exemplu de focar nou vedem că virusul nu a dispărut”, a declarat Merkel reporterilor după întâlnire, înainte de a adăuga că ţara va continua să relaxeze restricţiile în pofida noilor incidente.

Lăudând oficialii din domeniul sănătăţii din Guetersloh pentru răspunsul rapid la criza sanitară locală, ea a spus: „Suntem departe de o creştere exponenţială”.

Acest focar a fost cel mai mare dintr-un şir de evenimente similare la fabricile de procesare a cărnii din ţară, ceea ce a determinat guvernul să impună reguli de securitate mai stricte pentru această industrie.

Sven-Georg Adenauer, şeful administraţiei regionale a Rheda-Wiedenbrueck, a declarat agenţiei de ştiri DPA că închiderea fabricii ar putea afecta aprovizionarea cu carne în întreaga ţară.

Focare la fabricile de ambalare a cărnii au fost raportate, de asemenea, şi în alte ţări, inclusiv în Franţa şi în SUA, aducând în vizorul autorităţilor şi al publicului condiţiile de muncă precare din acest sector.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carne,
crestere,
declaratii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.