Un liberal îi cere lui Fabian Gyula să spună ce crede despre pensiile speciale, înainte de a primi votul pentru Avocatul Poporului/ Acesta primeşte pensie de serviciu de peste 10.000 de lei

Postat la 24 iunie 2021 129 afişări

Un liberal îi cere lui Fabian Gyula să spună ce crede despre pensiile speciale, înainte de a primi votul pentru Avocatul Poporului/ Acesta primeşte pensie de serviciu de peste 10.000 de lei

Fabian Gyula, magistrat pensionar, cu peste 10.000 de lei pensie, este întrebat public dacă susţine propunerea PNL de eliminare a pensiilor speciale. Fabian Gyula a fost magistrat timp de 25 de ani şi a ieşit la pensie la 49 de ani.

Acesta a primit deja aviz favorabil din partea Comisiilor juridice reunite şi este susţinut de coaliţia de guvernare: PNL-USR PLUS-UDMR. Robert Sighiartău este secretar general al PNL şi şi-a declarat susţinerea pentru premierul Cîţu, în lupta internă pentru şefia PNL.

Fabian Gyula, propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului, are „obligaţia morală” de a prezenta opinia sa asupra pensiilor speciale „în contextul în care doreşte votul majorităţii reformiste din Parlamentul României”, i-a transmis Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, magistratului susţinut de majoritatea paramentară pentru a ocupa funcţia lăsată liberă după demiterea Renatei Weber.

Liderul PNL vrea să ştie viziunea acestuia în condiţiile în care actuala majoritate parlamentară şi-a asumat public desfiinţarea pensiilor speciale şi că este normal ca toate persoanele promovate în funcţii publice să-şi asume această viziune.

„PNL, USR şi UDMR şi-au asumat în faţa românilor că vor desfiinţa pensiile speciale şi că vor construi sistemul de pensii pe baza principiului contributivităţii. Aceasta este în primul rând dorinţa majorităţii absolute a românilor care consideră că este imoral ca din taxele şi impozitele lor să fie plătite pensii speciale pentru anumite categorii de privilegiaţi”, afirmă Sighiartău.

Liderul liberal îşi bazează solicitarea şi pe faptul că, în opinia sa, fostul Avocat al Poporului, Renate Weber, a acţionat ca avocat al privilegiaţilor şi nu al românilor, amintind că a atacat la CCR proiectul de impozitare a pensiilor speciale cu 85%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primire,
pensii speciale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.