Un fost broker din SUA, arestat pentru fraudă în tranzacţii de peste 1 miliard dolari cu acţiuni Apple

Postat la 05 decembrie 2012 15 afişări

Un fost broker al companiei Rochdale Securities a fost arestat de agenţi FBI în SUA şi acuzat de fraudă pentru că a încercat să profite personal de pe urma unor achiziţii de acţiuni Apple în valoare de peste 1 miliard de dolari, cumpărate din banii companiei.

David Miller, 40 de ani, s-a predat FBI în Bridgeport, Connecticut, şi a fost acuzat de fraudă în legătură cu tranzacţii care au avut loc la 25 octombrie, ziua în care Apple a raportat rezultate financiare, scrie Financial Times.

Potrivit acuzaţiilor, Miller a încercat să obţină profit personal de pe urma unor tranzacţii care au lăsat compania de brokeraj cu peste 1,6 milioane de acţiuni Apple. În încercarea de a se proteja împotriva declinului cotaţiei Apple, Miller s-ar fi angajat într-o strategie de hedging înşelând un alt broker.

"Acest acuzat a orchestrat achiziţia neautorizată de acţiuni Apple în valoare de circa 1 miliard de dolari în cadrul unei scheme de îmbogăţire rapidă care a dat greş, cauzând pierderi importante companiei unde lucra", a afirmat procurorul districtului Connecticut, David Fein.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
broker,
fraudă,
tranzacţii,
Apple
/actualitate/un-fost-broker-din-sua-arestat-pentru-frauda-in-tranzactii-de-peste-1-miliard-dolari-cu-actiuni-apple-10370684
10370684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.