Un fost angajat guvernamental din SUA a încercat să vândă Chinei informaţii despre arsenalul nuclear

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 mai 2015 64 afişări

Un fost angajat guvernamental din Statele Unite a fost pus sub acuzare pentru tentativă de sustragere a unor informaţii clasificate despre arsenalul nuclear pentru a le vinde Chinei, anunţă Departamentul american al Justiţiei, citat de Washington Post.

Charles Eccleston, fost angajat al Departamentului american al Energiei şi al Comisiei de reglementare în domeniul nuclear, a încercat să acceseze zeci de emailuri confidenţiale, în luna ianuarie.

Eccleston, în vârstă de 62 de ani, trăieşte în Filipine din anul 2011, după ce a fost disponibilizat în anul 2010.

Bărbatul a fost arestat în martie, într-un flagrant al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) organizat împreună cu autorităţile filipineze, după ce a încercat să vândă Chinei informaţii secrete despre arsenalul nuclear american.

"Acest fost angajat federal este acuzat că a încercat să lanseze un atac cibernetic pentru a sustrage informaţii confidenţiale de la Departamentul Energiei", a declarat procurorul Vincent H. Cohen jr.

"Domnul Eccleston a încercat să compromită, să exploateze şi să provoace daune sistemelor informatice ale Administraţiei SUA, în scopul sustragerii unor informaţii secrete despre arsenalul nuclear pentru a le pune la dispoziţia unor guverne străine", a declarat John Carlin, adjunctul procurorului general al SUA responsabil de Securitatea naţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SPIONAJ,
/actualitate/un-fost-angajat-guvernamental-din-sua-a-incercat-sa-vanda-chinei-informatii-despre-arsenalul-nuclear-14235846
14235846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.