Un fond de investiţii din ţările baltice are în plan proiecte de 350 mil.euro în sectorul energiei regenerabile din România

Autor: Roxana Rosu Postat la 10 octombrie 2022 53 afişări

Un fond de investiţii din ţările baltice are în plan proiecte de 350 mil.euro în sectorul energiei regenerabile din România

INVL Renewable Energy Fund I, fond care investeşte în proiecte de energie regenerabilă, administrat de INVL Asset Management, a încheiat un acord pentru achiziţionarea unui proiect de parc fotovoltaic în România, investiţiile totale de pe piaţa locală ale INVL fiind estimate la aproximativ 350 milioane de euro.

Fondul achiziţionează proiectul de 174 MW înainte de asigurarea capacităţii de conectare la reţea, însă această fază este planificată pentru primul trimestru al anului 2023, iar faza de construcţie ar trebui să fie atinsă în trimestrul patru al anului viitor.

INVL este cel mai important grup de gestionare a investiţiilor şi de asigurări de viaţă din statele baltice.

Achiziţia aduce capacitatea totală a celor 8 proiecte de parcuri fotovoltaice ale fondului aflate în dezvoltare în România la 442,7 MW, dintre care aproape 268 MW beneficiază deja de condiţiile de conectare la reţea, în timp ce pentru 42,7 MW au fost emise autorizaţii de construire.

„Am intrat pe această piaţă atractivă a proiectelor de energie regenerabilă din România la începutul acestui an, iar tranzacţiile pe care le-am încheiat demonstrează determinarea noastră de a deveni un jucător important pe această piaţă. Suntem recunoscători partenerilor noştri din România pentru ajutorul acordat în extinderea portofoliului nostru. Aşteptăm cu nerăbdare începerea lucrărilor de construcţie în cadrul acestor proiecte şi sperăm într-o colaborare de succes cu comunităţile în care ne dezvoltăm proiectele, precum şi cu autorităţile de resort. Având în vedere portofoliul de proiecte de parcuri fotovoltaice în curs de dezvoltare, investiţia fondului în România ar putea ajunge la aproximativ 350 de milioane de euro", spune Liudas Liutkevičius, Managing Partner al INVL Renewable Energy Fund I.

Primele proiecte pentru captarea energiei solare vor ajunge în faza de construcţie la sfârşitul acestui an, a adăugat acesta. Construcţia tuturor parcurilor fotovoltaice ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al anului 2025.

Pe lângă România, INVL Renewable Energy Fund I dezvoltă peste 32 MW de proiecte de parcuri fotovoltaice în Polonia.

Portofoliul total de proiecte în curs de dezvoltare ale INVL Renewable Energy Fund I se ridică la 475 MW.

Strategia de investiţii a fondului vizează proiecte de energie regenerabilă (parcuri eoliene onshore şi parcuri fotovoltaice la scară utilitară) de pe teritoriul statelor membre UE şi NATO.  Fondul se concentrează în acest moment asupra ţărilor din Europa Centrală şi de Est, unde a identificat un potenţial semnificativ de creştere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiecte,
fond,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.