Un cutremur puternic s-a produs in nord-estul Japoniei

Postat la 23 iulie 2011 7 afişări

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,5 s-a produs in nord-estul Japoniei sambata, fara a provoca pagube si fara a declansa o alerta de tsunami.

Seismul s-a produs la ora locala 1.34 (7.34, ora Romaniei), in largul coastelor prefecturii Miyagi, care a fost devastata de cutremurul urmat de un tsunami la 11 martie, a anuntat Institutul american de Geofizica (USGS). Conform geologilor japonezi, cutremurul a avut magnitudinea 6,5. Epicentrul seismului a fost localizat la 125 de kilometri nord-est de orasul Sendai, capitala prefecturii, la o adancime de 35,7 kilometri, potrivit USGS. Cutremurul nu a provocat noi pagube la centrala nucleara Fukushima Daiichi, grav avariata de seismul din 11 martie, a precizat operatorul TEPCO.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
cutremur,
efecte
/actualitate/un-cutremur-puternic-s-a-produs-in-nord-estul-japoniei-8518366
8518366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.