Un comitet din cadrul BNR urmează să prezinte Guvernului propuneri pentru trecerea la moneda euro

Postat la 07 februarie 2013 20 afişări

Comitetul de trecere la moneda euro din cadrul Băncii Naţionale a României urmează să prezinte în această lună Consiliului de Administraţie al BNR şi Guvernului un material cu propuneri privind ţinta de adoptare a monedei europene, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Întrebat care este orizontul ţintă pe care şi-l asumă instituţiile abilitate, printre care şi banca centrală, pentru adoptarea monedei euro, şeful BNR a spus că nu a fost stabilit încă niciun termen.

"Aşa cum s-a anunţat înainte de alegeri, noul guvern, undeva în prima parte a acestui an, va stabili o ţintă pentru adoptarea euro. Nu am discutat încă în detaliu acest lucru", a spus Isărescu într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în cadrul BNR nu s-a întrerupt activitatea comitetului de trecere la moneda euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
Guvern,
propuneri
/actualitate/un-comitet-din-cadrul-bnr-urmeaza-sa-prezinte-guvernului-propuneri-pentru-trecerea-la-moneda-euro-10548997
10548997
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.