Un antreprenor român vrea să dezvolte o fabrică de alimente care să hrănească Europa şi SUA

Autor: Teona Tomoiaga Postat la 22 septembrie 2020 496 afişări

Cererea pentru mâncarea realizată din proteine din plante va creşte în următorii 20 ani, aşa că Raul Ciurtin, un antreprenor român, vrea să dezvolte o nouă fabrică menită să hrănească întreaga Europă, dar şi SUA.

Un antreprenor român vrea să dezvolte o fabrică de alimente care să hrănească Europa şi SUA

Cererea pentru mâncarea făcută din proteine din plante va avea o creştere foarte mare în următorii 20 de ani, spune Raul Ciurtin, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din industria alimentară, potrivit Ziarului Financiar.

Afaceristul spune că, în viitorul apropiat, vrea să dezvolte o nouă fabrică în care să producă mâncare din plante şi cu ajutorul ei să hrănească întreaga Europa şi chiar SUA.

Antreprenorul nu exclude chiar construcţia de unităţi de producţie în afara României, însă nu în următorii ani.

„Vom investi şi vom produce mâncare din plante. Se investeşte foarte mult în domeniu şi, mai mult de o modă, va fi o necesitate în a exista această hrană, tocmai din cauza efectelor de poluare pe apă, pe gaze, pe care creşterea animalelor o produc. O categorie tot mai mare de oameni vor trece la a consuma periodic sau total produse din plante. Ce facem noi astăzi? Punem bazele unui portofoliu cu care vrem să ne adresăm în primul rând în toată Europa şi, de ce nu, şi în SUA. România, prin prispa potenţialului agricol, poate să fie o oportunitate de furnizare, în primul rând, de protenie din plante”, este de părere Raul Ciurtin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrică,
aliment,
proteină

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.