Ultimele ore decisive, înainte de închiderea urnelor. PREZENŢĂ slabă şi mesaje de mobilizare la vot, din partea politicienilor

Postat la 06 decembrie 2020 41 afişări

Ultimele ore decisive, înainte de închiderea urnelor. PREZENŢĂ slabă şi mesaje de mobilizare la vot, din partea politicienilor

Mai mulţi lideri politici au postat pe reţelele de socializare mesaje de mobilizare la vot, dată fiind prezenţa redusă la urne.

Prezenţa la vot, la ora 18:00, era de 27,70%, mai scăzută decât la alegerile parlamentare din 2016. Prezenţa la vot, la finalul zilei, la precedentele alegeri parlamentare a fost sub 40%.

„Dragi români, în urmă cu patru ani, prezenţa scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de legitimitate. (...) Dragi români, nu trebuie să repetăm greşeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetăţenii cu drept de vot nu au participat la alegeri. (...) Dragi români, mai sunt peste trei ore până la închiderea secţiilor, timp suficient pentru a vă exprima dreptul fundamental de a vota”, scrie Ludovic Orban.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a fost mai concis. A scris pe Facebook, cu majuscule: „Fiecare vot contează”.

Preşedintele USR, Dan Barna, a postat şi el un mesaj video în care îndeamnă românii să meargă la vot şi să-şi îndemne rudele şi cunoscuţii să facă la fel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vot,
prezentare,
inchidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.