Ultimele măsuri de carantină din Europa pot fi extinse în luna decembrie

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 noiembrie 2020 41 afişări

Ultimele măsuri de carantină din Europa pot fi extinse în luna decembrie

Pe măsură ce ţările europene intră în a doua perioadă de carantină, autorităţile avertizează că restricţiile din luna noiembrie vor fi extinse dacă infecţiile continuă să crească, scrie Euronews.

„Ne dorim o abordare prin care să limităm suficient de mult rata de infectare şi să reducem ulterior măsurile aplicate la nivel naţional”, a declarat Michael Gove, cancelarul Ducatului Lancaster din Regatul Unit, adăugând că restricţiile pot fi extinse după data de 2 decembrie.

Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat sâmbătă un nou set de reguli, în condiţiile în care cazurile de coronavirus din Marea Britanie au depăşit zilele trecute pragul de un milion. Premierul a declarat că virusul se răspândeşte mai rapid decât estimările deja pesimiste ale oamenilor de ştiinţă.

Franţa, Germania, Austria, Portugalia, Republica Cehă, Belgia şi Grecia au introdus o nouă serie de restricţii în ideea de a controla răspândirea virusului, de vreme ce numărul de spitalizări a crescut semnificativ în ultimele săptămâni. Între timp, Olivier Véran, ministrul francez al sănătăţii, a declarat că perioada sărbătorilor nu va arăta normal anul acesta.

Cel mai probabil, Italia – care a raportat în weekend peste 60.000 de cazuri– va anunţa săptămâna viitoare un nou set de măsuri similare celorlalte ţări din Uniunea Europeană.

Germania a intrat astăzi în carantină parţială, închizându-se astfel barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele, muzeele şi centrele de agrement, potrivit Deutsche Welle. Totuşi, şcolile, magazinele şi bisericile vor rămâne deschise, iar protestele nu vor fi interzise în următoarea lună. Autorităţile vor anunţa peste 10 zile dacă restricţiile vor fi extinse în luna decembrie.

Europa numără până acum 9.946.851 de infecţii şi 265.547 de decese cauzate de COVID-19, conform Worldometers.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
masuri,
restrictii,
carantina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.