ULTIMATUM pentru Coreea de Nord - Seulul propune negocieri cu privire la complexul Kaesong: "Dacă refuză, vom fi nevoiţi să decidem în legătură cu o acţiune gravă"

Postat la 25 aprilie 2013 16 afişări

Coreea de Sud a propus joi Coreei de Nord negocieri cu privire la complexul industrial intercoreean de la Kaesong, în care accesul sud-coreenilor a fost interzis de către Phenian la 3 aprilie, şi a ameninţat-o cu o "acţiune gravă" în caz de refuz.

ULTIMATUM pentru Coreea de Nord - Seulul propune negocieri cu privire la complexul Kaesong: "Dacă refuză, vom fi nevoiţi să decidem în legătură cu o acţiune gravă"

 "Noi propunem oficial reuniuni între cele două guverne", a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Reunificării, Kim Hyung-seok, adăugând că Phenianul are termen să răspundă până vineri.

"În cazul în care Coreea de Nord refuză aceste negocieri, vom fi nevoiţi să decidem în legătură cu o acţiune gravă", în termen de 24 de ore, a adăugat ea.

Phenianul a interzis sud-coreenilor accesul în complex, situat pe teritoriul său, la aproximativ zece kilometri de frontieră, începând de la 3 aprilie. El a retras cei aproximativ 53.000 de salariaţi nord-coreeni, într-un context de tensiuni puternice în peninsulă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ultimatum-pentru-coreea-de-nord-seulul-propune-negocieri-cu-privire-la-complexul-kaesong-daca-refuza-vom-fi-nevoiti-sa-decidem-in-legatura-cu-o-actiune-grava-10796177
10796177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.