UE şi FMI verifică din nou finanţele Greciei

Postat la 19 august 2011 11 afişări

Troica formată din Comisia Europeană (CE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au început, joi, un nou audit al finanţelor Greciei, înaintea furnizării, în septembrie, a celei de-a şasea tranşe de împrumut, de opt miliarde de euro.

Misiunea face parte din verificările regulate la care sunt supuse finanţele statului elen, care aplică un program strict de austeritate din 2010, în schimbul unui împrumut de 110 miliarde de euro, din care a primit deja 65 de miliarde de euro. Troica va verifica, împreună cu reprezentanţii Ministerului elen de Finanţe, evoluţia programului de redresare economică, a declarat o sursă apropiată situaţiei. Discuţiile se vor referi şi la întârzierea încasărilor bugetare şi a programului de privatizare care trebuie să aducă 50 de miliarde de euro până în 2015.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
grecia,
finante,
ue,
fmi,
verificari
/actualitate/ue-si-fmi-verifica-din-nou-finantele-greciei-8631565
8631565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.