UE sarbatoreste marti implinirea a 26 de ani de la infiintarea spatiului Schengen

Postat la 14 iunie 2011 10 afişări

UE va sarbatori marti 26 de ani de la infiintarea spatiului Schengen fara control frontiere, la aproape o saptamana dupa ce a amanat pe termen nedefinit aderarea Romaniei si Bulgariei.

Intr-un comunicat publicat luni de Comisia Europeana pe site-ul sau de Internet, comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, prezinta beneficiile acestui spatiu fara control la frontiere, care s-a extins de la cinci tari initial, la 25 in prezent (toti membrii UE cu exceptia Romaniei, Bulgariei, Ciprului, Marii Britanii si Irlandei - ultimele doua optand sa nu adere la aceasta zona, carora li s-au alaturat Norvegia, Islanda si Elvetia). "Crearea spatiului Schengen este una dintre achizitiile cele mai tangibile, mai populare si mai de succes ale Uniunii Europene si, daca va fi necesar, va trebui sa gasim modalitati sa il imbunatatim", a declarat Malmström. Ea a subliniat responsabilitatea tarilor de a-si proteja granitele externe in numele celorlalte state membre Schengen, salutand activitatea "excelenta" a agentiei Frontex.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schengen,
spatiu,
ue,
aniversare
/actualitate/ue-sarbatoreste-marti-implinirea-a-26-de-ani-de-la-infiintarea-spatiului-schengen-8339665
8339665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.