UE sancţionează şefii serviciilor ruseşti de informaţii pentru implicare în criza ucraineană. AMENINŢAREA Rusiei: UE a pus în pericol cooperarea în domeniul securităţii

Postat la 26 iulie 2014 38 afişări

Uniunea Europeană, care s-a hotărât să înăsprească tonul faţă de Rusia după drama zborului MH17, i-a sancţionat sâmbătă pe şefii serviciilor ruseşti de informaţii pentru implicarea acestora în criza din Ucraina şi urmează să treacă pentru prima dată la adoptarea unor sancţiuni economice de anvergură. Ministerul rus de Externe a ameninţat sâmbătă că noile sancţiuni UE riscă să pună capăt oricărei cooperări în domeniul securităţii.

UE sancţionează şefii serviciilor ruseşti de informaţii pentru implicare în criza ucraineană. AMENINŢAREA Rusiei: UE a pus în pericol cooperarea în domeniul securităţii

 UE "a pus în pericol, ca să vorbim clar, cooperarea internaţională în domeniul securităţii", reacţionează cu furie ministerul rus faţă de decizia anunţată sâmbătă de către UE.

UE a adăugat 15 persoane şi 18 entităţi pe lista de sancţiuni, publicată sâmbătă în Jurnalul oficial, pe care se află în total 87 de persoane şi 20 de entităţi vizate de blocarea averilor/activelor şi o interdicţie de călătorie.

Pe această listă au fost înscrise numele şefului Serviciului Federal de Securitate (FSB) Nikolai Bortnikov, al şefului serviciilor de informaţii, Mihail Fradkov, şi numele preşedintelui cecen Ramzan Kadîrov.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ue-sanctioneaza-sefii-serviciilor-rusesti-de-informatii-pentru-implicare-in-criza-ucraineana-amenintarea-rusiei-ue-a-pus-in-pericol-cooperarea-in-domeniul-securitatii-12983308
12983308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.