UE îndeamnă Coreea de Nord să nu alimenteze noi tensiuni şi să se "reangajeze" în favoarea păcii

Postat la 04 aprilie 2013 21 afişări

Uniunea Europeană (UE) a îndemnat joi Coreea de Nord să nu "alimenteze tensiunile" şi să se "reangajeze" în favoarea păcii şi securităţii, după ce Phenianul a făcut încă un pas în escaladarea sa belicoasă.

UE îndeamnă Coreea de Nord să nu alimenteze noi tensiuni şi să se "reangajeze" în favoarea păcii

 Şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton a "deplâns", citată într-un comunicat, anunţul Coreei de Nord privind repornirea reactorului nuclear al centralei nucleare Yongbyon. "Va fi o încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, dar şi a angajamentelor asumate în 2007, în cadrul negocierilor cu Grupul Celor Şase privind închiderea acestor instalaţii", a subliniat ea.

UE avertizează Coreea de Nord că o continuare a nerespectării obligaţiilor sale internaţionale şi a "ameninţării stabilităţii regiunii" va conduce "în mod inevitabil la un răspuns şi mai unit din partea comunităţii internaţionale".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ue-indeamna-coreea-de-nord-sa-nu-alimenteze-noi-tensiuni-si-sa-se-reangajeze-in-favoarea-pacii-10711799
10711799
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.