UE este indecisă în privinţa eliminării Rusia din reţeaua de plăţi globală SWIFT

Autor: Mediafax Postat la 24 februarie 2022 69 afişări

UE este indecisă în privinţa eliminării Rusia din reţeaua de plăţi globală SWIFT

În timp ce aliaţii occidentali lucrează la răspunsul lor coordonat la invazia rusă din Ucraina, pare să existe o posibilitate reală ca Uniunea Europeană să ia măsura controversată de a elimina Rusia din SWIFT, o reţea de plăţi de înaltă securitate care conectează mii de instituţii financiare.

Scoaterea Rusiei din SWIFT ar face aproape imposibilă pentru instituţiile financiare să trimită bani în sau în afara ţării. Acest lucru ar avea un impact serios asupra companiilor ruse cu clienţi străini şi ar putea afecta în mod real economia ţării.

Naţiunile UE sunt împărţite dacă să facă sau nu acest pas. Surse de rang înalt din UE au declarat pentru CNN că există o diviziune în statele membre între ţări precum Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania, care doresc ca SWIFT să facă parte din pachetul de sancţiuni care va fi anunţat mai târziu joi, şi ţări precum Germania, Italia, Ungaria şi Cipru, care au legături economice mai puternice cu Rusia şi nu doresc ca SWIFT să fie inclus în noile sancţiuni.

Un diplomat de rang înalt din UE a declarat că există o negociere în curs, dar crede că este "probabil" ca interesele economice să câştige şi Bruxelles-ul să nu taie Rusia de la SWIFT.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
swift,
rusia,
uniunea europeana,
eliminare,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.