UE analizează contractele încheiate de Apple cu mai mulţi operatori telecom pentru iPhone

Autor: Marius Oncu Postat la 25 martie 2013 18 afişări

Autorităţile antitrust din Uniunea Europeană (UE) analizează contractele încheiate de operatorii de telecom cu Apple pentru vânzarea iPhone, întrucât acestea ar putea restricţiona concurenţa, potrivit unei surse apropiate situaţiei, citată de cotidianul New York Times.

UE analizează contractele încheiate de Apple cu mai mulţi operatori telecom pentru iPhone

Autorităţile antitrust din Uniunea Europeană (UE) analizează contractele încheiate de operatorii de telecom cu Apple pentru vânzarea iPhone, întrucât acestea ar putea restricţiona concurenţa, potrivit unei surse apropiate situaţiei, citată de cotidianul New York Times. Mai mulţi furnizori de servicii de telecom au transmis informaţii în această privinţă Comisiei Europene, deşi nu au depus plângeri formale. Acuzaţiile aduse Apple se concentrează asupra unor contracte cu operatori francezi, însă ar putea fi implicate şi alte ţări, a spus sursa. Persoane familiarizate cu relaţiile Apple cu operatorii au afirmat că unii furnizori de servicii de telecom trebuie să accepte condiţii deosebit de stricte pentru a vinde iPhone, situaţie care face dificilă concurenţa din partea altor producători de smartphone-uri.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
Apple,
IPhone,
operatori telecom
/actualitate/ue-analizeaza-contractele-incheiate-de-apple-cu-mai-multi-operatori-telecom-pentru-iphone-10689258
10689258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.