UE a intrat în recesiune în primul trimestru. În zona euro contracţia a continuat. România, printre ţările cu creştere economică

Postat la 15 mai 2013 24 afişări

Uniunea Europană (UE) a intrat în recesiune în primul timestru, cu o scădere a PIB de 0,1%, după un declin de 0,5% în ultimele trei luni ale anului trecut, în timp ce în zona euro contracţia a continuat pentru al şaselea trimestru consecutiv.

UE a intrat în recesiune în primul trimestru. În zona euro contracţia a continuat. România, printre ţările cu creştere economică

 Zona euro a înregistrat un declin 0,2% în ianuarie-martie, după o scădere de 0,6% în trimestrul al patrulea al anului anterior, potrivit datelor publicate, miercuri, de Eurostat. Recesiunea zonei euro este cea mai lungă de la introducerea monedei europene, în 1999.

Datele indică, însă, o îmbunătăţire a situaţiei economice, ritmul scăderii PIB încetinind atât în zona euro, cât şi în UE.

Trei dintre cele mai mari economii din zona euro se află în recesiune, după ce doar Germania a reuşit să înregistreze creştere în primele trei luni ale acestui an. Economia Germaniei a avansat cu 0,1%, după o sădere de 0,7% în trimestrul al patrulea, în timp ce Franţa a intrat în recesiune, după al doilea trimestru consecutiv de contracţie cu 0,2%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ue-a-intrat-in-recesiune-in-primul-trimestru-in-zona-euro-contractia-a-continuat-romania-printre-tarile-cu-crestere-economica-10879298
10879298
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.