Udrea vrea sa dubleze incasarile din turismul medical din 2015

Postat la 14 iulie 2011 11 afişări

Incasarile Romaniei din turismul medical ar putea ajunge la 500 de milioane euro pe an incepand din 2015, daca acest tip de turism va fi promovat, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"Din cercetarile pentru brandul turistic a reiesit ca Romania are potential de a atrage turisti pe domeniul medical. Trebuie sa-i atragem aici pe cei care cauta servicii medicale", a spus Udrea.

Ea adaugat ca turistii care viziteaza tara in scopuri medicale cheltuiesc bani nu doar pentru acest tip de servicii, ci si pe cele turistice.Reprezentantii MDRT au sustinut in cadrul conferintei de presa, citand date ale Asociatiei Nationale a Agentilor de Turism (ANAT), ca in 2010 au venit in Romania circa 60.000 de turisti in interes medical, care au cheltuit aproximativ 250 milioane euro. Astfel, din aceste date reiese ca fiecare astfel de turist a alocat in medie circa 4.000 de euro pentru a-si trata sanatatea in Romania.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Udrea,
incasari,
turism
/actualitate/udrea-vrea-sa-dubleze-incasarile-din-turismul-medical-din-2015-8495928
8495928
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.