Udrea: Guvernul vrea să reducă TVA la 9 la sută pentru alimentaţia din turism

Postat la 25 august 2011 45 afişări

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la Lupeni, că în Guvern se poartă discuţii pentru reducerea TVA pentru alimentaţia din turism la 9 la sută.

Potrivit ministrului Elena Udrea, Guvernul ia în calcul micşorarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) în ceea ce priveşte alimentaţia în turism pentru a veni în sprijinul investitorilor.

"Există acum o discuţie în Guvern pe care am avut-o ieri (miercuri - n.r.), prin care încercăm să aducem TVA-ul de 9 la sută şi în alimentaţia din turism. Astăzi TVA-ul în turism este 9 la sută însă numai pentru partea de cazare şi mic dejun. Există o solicitare mai veche a industriei de turism ca şi pentru restul alimentaţiei din turism (TVA - n.r.) să fie 9 la sută. Dacă din calculele Ministerului Finanţelor reiese că putem suporta o astfel de micşorare a TVA-ului o vom face", a declarat Elena Udrea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Udrea,
Guvernul,
TVA
/actualitate/udrea-guvernul-vrea-sa-reduca-tva-la-9-la-suta-pentru-alimentatia-din-turism-8654031
8654031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.