UDMR vrea la revizuirea Constituţiei folosirea limbii unei minorităţi naţionale ca limbă regională

Postat la 13 martie 2013 24 afişări

UDMR propune la revizuirea Constituţiei folosirea limbii unei minorităţi naţionale ca limbă regională în zonele în care aceasta are o pondere semnificativă şi asigurarea reprezentării proporţionale a minorităţilor naţionale în conducerea instituţiilor statului.

UDMR vrea la revizuirea Constituţiei folosirea limbii unei minorităţi naţionale ca limbă regională

 Potrivit propunerilor UDMR la revizuirea Constituţiei postate, miercuri, pe site-ul Uniunii, acestea vizează şi clarificări ale raporturilor dintre instituţii ale statului.

Astfel, UDMR va susţine la dezbaterile privind revizuirea Constituţiei eliminarea caracterului naţional al statului şi definirea României ca "stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil", care "are ca fundament solidaritatea cetăţenilor săi".

Alte propuneri ale Uniunii vizează "recunoaşterea minorităţilor naţionale istorice ca factori constitutivi ai statului" şi introducerea în Constituţie a prevederilor Cartei Europene a limbilor naţionale sau minoritare şi a principiilor înscrise în Convenţia cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/udmr-vrea-la-revizuirea-constitutiei-folosirea-limbii-unei-minoritati-nationale-ca-limba-regionala-10664799
10664799
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.