UDMR se incaiera cu Big Brother

Postat la 13 decembrie 2005 9 afişări

Statutul minoritatilor a incins in continuare spiritele in cadrul coalitiei de guvernare. De aceasta data, in centrul atentiei au fost UDMR si PD. In urma cu cateva saptamani, cand statutul a fost votat in cadrul Comisiei pentru administratie, deputatii PD au votat impotriva sau s-au abtinut, insa proiectul a trecut datorita deputatilor PNL, UDMR si PC.

Statutul minoritatilor a incins in continuare spiritele in cadrul coalitiei de guvernare. De aceasta data, in centrul atentiei au fost UDMR si PD. In urma cu cateva saptamani, cand statutul a fost votat in cadrul Comisiei pentru administratie, deputatii PD au votat impotriva sau s-au abtinut, insa proiectul a trecut datorita deputatilor PNL, UDMR si PC. Atunci democratii s-au scuzat, motivand ca nu au inteles foarte bine ceea ce trebuia votat. Acum insa au dat cartile pe fata. Conducerea PD a decis ca nu va vota proiectul de lege decat daca UDMR va accepta anumite modificari, intre care eliminarea dreptului de veto al Consiliul National al Autonomiei fata de numirile si destituirile din functiile administrative sau infiintarea institutiilor culturale sau de invatamant care tin de minoritatile nationale.

"Romania trebuie sa se raporteze la standardele internationale si sa nu fie un poligon de incercare pentru drepturi care nu exista. Nu cred ca avem nevoie de suprastandarde in materie de drepturi ale minoritatilor", si-a motivat Boc pozitia. Democratii au luat aceasta decizie dupa ce propriii parlamentari din Transilvania au dat de inteles ca nu vor vota proiectul din cauza consecintelor asupra propriului electorat.

In replica, liderul UDMR, Marko Bela, i-a sugerat lui Emil Boc si partidului sau sa iasa de la guvernare daca nu sunt in stare sa indeplineasca un angajament al coalitiei, adica votarea legii statutului - ceea ce i-a scos din sarite pe liderii democrati.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/udmr-se-incaiera-cu-big-brother-2509841
2509841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.