Uciderea lui ben Laden a dus la scaderea cotatiilor petrolului, aurului si argintului

Postat la 02 mai 2011 6 afişări

Uciderea liderului al-Qaeda, Osama bin Laden, a dus la scaderea preturilor petrolului, aurului si argintului, dar analistii au avertizat ca riscurile politice care au determinat aprecierea cotatiilor energiei si materiilor prime, in ultimele luni, sunt departe de a fi disparut.

Razboiul din Libia, violentele din Orientul Mijlociu si posibilitatea unor represalii dupa moartea liderului al-Qaeda sunt suficiente pentru a produce ingrijorare pe pietele petrolului, care au inregistrat in acest an o crestere de circa 25% a cotatiilor. Pretul petrolului a scazut initial cu peste 4% in urma anuntului referitor la uciderea lui bin Laden, dar a recuperat circa jumatate din pierdere pana la deschiderea bursei din New York. Pretul aurului a scazut, odata cu aprecierea dolarului de la cel mai redus nivel din ultimii trei ani. Cotatia petrolului Brent, de referinta la Londra, a scazut cu 4,22 dolari, la 121,67 dolari pe baril, dar pana la ora 13:19 GMT a revenit la circa 124,4 dolari pe baril.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
dolar,
moarte,
bin laden,
cotatii,
petrol,
aur
/actualitate/uciderea-lui-ben-laden-a-dus-la-scaderea-cotatiilor-petrolului-aurului-si-argintului-8217064
8217064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.