Uber a pierdut 6,8 miliarde de dolari în 2020

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 februarie 2021 32 afişări

Uber a pierdut 6,8 miliarde de dolari în 2020, o scădere semnificativă faţă de cele 8,5 miliarde de dolari pe care le-a pierdut în 2019, anunţă CNN.

Uber a pierdut 6,8 miliarde de dolari în 2020

În cursul anului, Uber a vândut afaceri costisitoare, şi-a redus personalul şi s-a concentrat pe ceea ce CEO-ul său a numit „creştere profitabilă”.

Compania a raportat pierderi de 968 milioane dolari în ultimele trei luni ale anului 2020, în scădere de la aproape 1,1 miliarde dolari în anul precedent. Directorul financiar Nelson Chai a declarat că Uber rămâne „pe drumul cel bun spre atingerea obiectivelor de rentabilitate în 2021”.

Compania a înregistrat unele îmbunătăţiri faţă de al treilea trimestru al anului trecut, dar are în continuare scăderi ale veniturilor din cauza impactului pandemiei asupra activităţii sale de transport.

Uber a înregistrat venituri de 3,2 miliarde de dolari în al patrulea trimestru, în scădere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Eats, afacerea de livrare de alimente, a înregistrat o creştere a veniturilor cu 224%, până la 1,4 miliarde de dolari în al patrulea trimestru, comparativ cu anul precedent. Veniturile din transport au fost de 1,5 miliarde de dolari, în scădere cu 52% faţă de anul precedent.

Compania a lucrat la consolidarea portofoliului de livrări în ultimele luni. În iulie, Uber a achiziţionat unul dintre concurenţii săi mai mici, Postmates, pentru 2,65 miliarde de dolari, iar săptămâna trecută compania a anunţat că va achiziţiona start-up-ul de livrare a alcoolului Drizly.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uber,
rezultate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.