Uber a pierdut 5,8 miliarde de dolari în primele trei trimestre ale acestui an

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 noiembrie 2020 151 afişări

Uber a pierdut 5,8 miliarde de dolari în primele trei trimestre ale acestui an, cu venituri de 3,1 miliarde de dolari în trimestrul III, în scădere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă CNN.

Uber a pierdut 5,8 miliarde de dolari în primele trei trimestre ale acestui an

Uber resimte impactul negativ continuu al pandemiei asupra afacerilor sale, dar crede că va deveni profitabilă în 2021.

Veniturile companiei Rides, de transport, au scăzut cu 53%, iar veniturile din Eats, de livrări, au crescut cu 125% faţă de anul trect.

Compania a pierdut 1,1 miliarde de dolari în trimestrul III. În al doilea trimestru, Uber a pierdut 1,8 miliarde de dolari şi 2,9 miliarde de dolari în primul trimestru al acestui an. În total, Uber a pierdut 8,5 miliarde de dolari în 2019, iar în 2020 5,8 miliarde de dolari.

Rezultatele vin după ziua alegerilor, când californienii au votat o măsură care apără modelul de afaceri pe care l-a iniţiat Uber. Aceast lucru va permite companiei să-şi trateze în continuare şoferii ca fiind contractori independenţi mai degrabă decât ca angajaţi. Acţiunile companiei au crescut miercuri cu aproape 15% la ştirea că Propunerea 22 a trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uber,
rezultate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.