Uber a ajuns şi în Constanţa, al şaselea oraş din România unde serviciul este disponibil

Autor: Ştefan Stan Postat la 25 iunie 2020 701 afişări

Uber a ajuns şi în Constanţa, al şaselea oraş din România unde serviciul este disponibil

Uber va fi disponibil în Constanţa începând de joi, 25 iunie, destinaţia de la malul Mării Negre preferată atât de români, cât şi de turişti din alte colţuri ale lumii. 

Constanţa este al şaselea oraş din România în care Uber este disponibil, după lansarea serviciului în Bucureşti în 2015, urmată de extinderea rapidă către Cluj, Timişoara, Braşov şi Iaşi. La fel ca în celelalte oraşe din România, şoferii parteneri din Constanţa sunt licenţiaţi pentru a transporta pasagerii în siguranţă către destinaţiile lor. În Constanţa, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei, care oferă acces la curse convenabile şi sigure şi un timp de aşteptare de doar câteva minute.

„Ne bucurăm să lansăm Uber în Constanţa, un loc atât de drag românilor care îl aleg an de an ca destinaţie de vacanţă, mai ales acum, când călătoriile internaţionale nu sunt recomandate. Colaborăm îndeaproape cu autorităţile locale pentru a oferi atât constănţenilor, cât şi celor care vizitează oraşul, o alternativă sigură de transport” a declarat Nicoleta Diaconu, Manager General Uber România

Opţiunile generale de siguranţă pentru pasageri disponibile în aplicaţia Uber includ accesul la informaţii despre şofer, afişând fotografia acestuia, modelul şi numărul maşinii, alături de rating. Mai mult decât atât, pasagerii pot urmări cursele în aplicaţie, atât înainte de sosirea maşinii la locul de preluare, cât şi în timpul călătoriei, şi pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere. 

Uber a lansat o serie de măsuri şi proceduri pentru siguranţă şi igienă, pentru a ajuta comunităţile locale să se deplaseze cu uşurinţă în perioada pandemiei. Atât şoferii, cât şi pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor şi sunt rugaţi să confirme că au înţeles şi că respectă regulile de sănătate şi siguranţă recomandate de organizaţiile mondiale de sănătate. 

În România, la fel ca în restul ţărilor în care este prezent, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă şoferii poartă mască de protecţie. Aceştia trebuie să-şi facă un selfie înainte de a se conecta în aplicaţie. De asemenea, Uber a oferit şoferilor produse dezinfectante şi a instalat în mod gratuit panouri separatoare în majoritatea vehiculelor. Aplicaţia le reaminteşte utilizatorilor să se spele pe mâini, să-şi dezinfecteze maşinile şi să ţină geamurile deschise pentru a facilita ventilaţia în timpul curselor. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constanta,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.