Twitter lansează noi măsuri de securitate după piratarea conturilor mai multor grupuri de presă

Autor: Iuliana Enache Postat la 23 mai 2013 34 afişări

Twitter a lansat miercuri noi măsuri de securitate care le vor permite abonaţilor care doresc acest lucru să activeze un dublu sistem de control înainte de a se conecta, după piratarea mai multor conturi ale mass-media, relatează AFP.

Este vorba despre "o a doua verificare pentru a fi siguri că sunteţi dumneavoastră", le-a explicat reţeaua socială utilizatorilor.

"Veţi avea nevoie de o adresă de e-mail şi de un număr de telefon valide. După un test rapid pentru a vedea dacă telefonul dumneavoastră poate primi mesaje de pe Twitter, vă veţi putea conecta", a precizat Jim O'Leary, de la Twitter Product Security.

Acest nou sistem de securitate va trimite un mesaj pe telefonul abonatului cu un cod de verificare care trebuie introdus pentru a se putea conecta, plus o parolă tradiţională.

"Bineînţeles, chiar şi cu această opţiune de securitate activată este important ca abonaţii să folosească o parolă sigură şi să urmeze restul recomandărilor noastre pentru securizarea contului lor", a adăugat O'Leary.

Acest nou sistem de verificare pare să fie un lucru bun, dar "totul depinde de modul în care Twitter îl va dezvolta", a apreciat James Gabberty, profesor de sisteme de informaţii la Pace University.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TWITTER,
SECURITATE,
/actualitate/twitter-lanseaza-noi-masuri-de-securitate-dupa-piratarea-conturilor-mai-multor-grupuri-de-presa-10897458
10897458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.