Turiştii români au salvat litoralul bulgăresc. România se află pe primul loc la numărul vizitatorilor străini în Bulgaria vara aceasta

Autor: Miruna Diaconu Postat la 29 septembrie 2021 74 afişări

Turiştii români au salvat litoralul bulgăresc, astfel că România a fost principala ţară din care au venit cei mai mulţi turişti străini în Bulgaria, conform Institutului Naţional de Statistică din Bulgaria

Turiştii români au salvat litoralul bulgăresc, astfel că România a fost principala ţară din care au venit cei mai mulţi turişti străini în Bulgaria, conform Institutului Naţional de Statistică din Bulgaria. În cele trei luni de vară, peste 635.000 de români şi-au făcut vacanţa pe litoralul bulgăresc, acestea fiind datele rapor­tate de hotelieri. Turcia s-a clasat pe al doilea loc, cu doar 573.000 de turişti turci care au mers în Bulgaria.

Însă, anul trecut circa 1 milion, mai exact 940 de mii de turişti români, au ales să îşi facă vacanţele în Bulgaria, conform aceleiaşi surse. Totuşi, turiştii turci ajunşi în Bulgaria au fost într-un număr mai mare, cu doar 22.000, astfel că Turcia a reprezentat principala sursă de turişti străini pentru Bulgaria în 2020.

Turiştii români au mers într-un număr mai mare în Bulgaria în vara acestui an comparativ cu vara anului 2020, iar acest lucru s-a datorat şi faptului că ţările preferate de români, Turcia şi Grecia, au intrat pe lista roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, astfel că cei nevaccinaţi care se întorceau din aceste ţări erau obligaţi să stea în carantină.

Bulgaria, comparativ cu alte ţări europene, nu a fost la fel de restrictivă în privinţa turiştilor români. În perioada verii, Bulgaria a fost singura ţară din Europa care a eliminat orice restricţie cu privire la intrarea românilor pe teritoriul bulgăresc.

România de câţiva ani reprezintă unul dintre cei mai importanţi furnizori de turişti pentru Bulgaria.

Mulţi români care aleg să îşi facă vacanţele în ţara vecină merg pe litoralul bulgăresc, fiind atraşi de multitudinea de hoteluri ce au în comun opţiunea de all inclusive. Pe perioada verii, staţiunile preferate ale turiştilor români sunt Albena şi Nisipurile de Aur.

Totuşi, turiştii români nu merg doar pe perioada verii în Bulgaria, ci aleg ţara vecină şi pentru sezonul de schi, dar şi pentru city-breakuri în oraşele istorice ale Bulgariei.

Reorientarea românilor către litoralul bulgăresc a însemnat şi o cerere mai mare din partea turiştilor pentru agenţiile de turism locale, care au înregistrat, în anumite cazuri, vânzări mai mari pe Bulgaria chiar şi faţă de 2019.

România a ocupat primul loc şi în 2019 în ceea ce priveşte turiştii străini ajunşi în ţara vecină. în 2019, circa 2,1 milioane de turişti români au mers în Bulgaria, pe când turcii au fost în număr de doar 1,6 milioane oameni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.