Turism "de război" la frontiera dintre cele două Corei. Ce reguli trebuie să respecte turiştii. "În cazul unui incident, păstraţi-vă calmul"

Postat la 10 aprilie 2013 17 afişări

Turişti continuă să se prezinte la frontiera dintre cele două Corei, un ultim zid al Războiului Rece înţesat de posturi de observaţie, ignorând "profeţiile" apocaliptice ale Phenianului, unii exprimându-şi bucuria că se află în primul rând.

Turism "de război" la frontiera dintre cele două Corei. Ce reguli trebuie să respecte turiştii. "În cazul unui incident, păstraţi-vă calmul"

 Aflată la aproximativ o oră distanţă spre nordul Seulului, această fâşie de pământ cu o lăţime de patru kilometri şi o lungime de 248 de kilometri, împânzită de mine antipersonal, consacră, de la sfârşitul Războiului Coreei (1950-1953), împărţirea între Nordul comunist şi Sudul capitalist.

Dincolo de ea se află una dintre cele mai mari armate din lume (1,2 milioane de militari), dotată cu un mic arsenal nuclear şi condusă de un tânăr în vârstă de până în 30 de ani, Kim Jong-un, care jură să transforme Sudul într-un iad atomic.

Zeci de autocare aduc zilnic, în faţa sârmei ghimpate, turişti sud-coreeni sau străini, amatori de istorie sau de senzaţii tari. Ei pot observa cu binoclul Coreea de Nord, un teritoriu interzis, de unde apar, ici-colo, poveşti terifiante spuse de refugiaţi din lagăre de muncă despre foamete şi epurări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/turism-de-razboi-la-frontiera-dintre-cele-doua-corei-ce-reguli-trebuie-sa-respecte-turistii-in-cazul-unui-incident-pastrati-va-calmul-10730132
10730132
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.