Turcia sfideaza economiile lumii. A avut anul trecut o crestere economica de 8,9%

Postat la 01 aprilie 2011 16 afişări

Turcia a inregistrat anul trecut o crestere economica de 8,9%, avansul din ultimul trimestru fiind de 9,2%, peste asteptarile analistilor, transmite Bloomberg.

Cresterea din ultimele trei luni s-a accelerat de la un nivel revizuit de 5,2% consemnat in trimestrul al treilea, iar banca centrala considera ca avansul alimentat de creditare ar putea reprezenta un risc pentru stabilitatea financiara. Analistii anticipau pentru trimestru patru o crestere a PIB de 7,4%. Prioritatea bancii centrale in acest an este incetinirea ritmului de dezvoltare pana la tinta guvernamentala de 4,5%, prin restrictionarea operatiunilor de creditare, a declarat viceguvernatorul Erdem Basci.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
economie,
crestere,
recesiune
/actualitate/turcia-sfideaza-economiile-lumii-a-avut-anul-trecut-o-crestere-economica-de-8-9-8118409
8118409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.