Turcia anunta ca NATO va prelua comandamentul operatiunilor militare ale coalitiei in Libia

Postat la 25 martie 2011 47 afişări

Ministrul turc al Afacerilor Externe, Ahmet Davutoglu, a anuntat joi, dupa o teleconferinta cu omologii sai american, francez si britanic, ca NATO va prelua comandamentul operatiunilor militare ale coalitiei internationale in Libia, relateaza AFP.

"Coalitia constituita dupa reuniunea de la Paris va abandona misiunea cat mai repede si va incredinta NATO operatiunea in ansamblul sau, cu un sistem de comandament unic", a declarat Davutoglu, citat de agentia Anatolia. "Cererile si preocuparile Turciei au fost ascultate", a adaugat ministrul turc. Un diplomat a declarat de asemenea pentru AFP ca statele NATO au convenit joi sa isi asume comandamentul militar al interventiei in Libia si vor prelua "luni sau marti" misiunea coalitiei conduse Statele Unite, Franta si Marea Britanie. "Statele NATO sunt de acord sa lanseze (procesul) care ii va permite (Aliantei-n.r.) sa preia stafeta de la coalitie luni sau marti", a declarat aceasta sursa, confirmand informatiile furnizate de seful diplomatiei turce. Reprezentantii statelor Aliantei Nord-Atlantice negociau la Bruxelles de mai multe zile, pentru a incerca sa ajunga la un acord privind rolul exact pe care il va juca NATO in interventia militara din Libia.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
libia,
nato,
comandament,
operatiuni,
razboi
/actualitate/turcia-anunta-ca-nato-va-prelua-comandamentul-operatiunilor-militare-ale-coalitiei-in-libia-8095733
8095733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.