Turcan: Pregătim modificări pentru înlesnirea verificării cazurilor de muncă subdeclarată

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 septembrie 2021 89 afişări

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus că a fost declanşată o campanie naţională, prin Inspecţia Muncii, pentru a verifica legalitatea relaţiilor de muncă în anumite domenii de activitate şi se pregătesc modificări legislative pentru a înlesni verificarea cazurilor de muncă subdeclarată.

Turcan: Pregătim modificări pentru înlesnirea verificării cazurilor de muncă subdeclarată

„Am vizitat astăzi două dintre companiile importante din judeţul Olt - ALRO Slatina şi Prysmian Group, care asigură împreună 5.500 de locuri de muncă şi a căror activitate are un impact important pentru mediul economic din judeţ. La nivelul judeţului Olt, măsurile de sprijin acordate agenţilor economici în perioada de criză sanitară se ridică la 80 de milioane de lei şi au reprezentat de fapt o investiţie în locurile de muncă şi o şansă pentru companiile de aici de a-şi menţine activitatea economică într-o perioadă dificilă”, afirmă ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ea precizează că, de la începutul anului până acum, în Olt s-au înregistrat 166 de noi companii şi 1.400 de noi locuri de muncă, din care 10% într-o singură zi, la bursa locurilor de muncă organizată la Slatina la finalul lunii iunie.

„Aşadar, priorităţile noastre, despre care am discutat atât cu reprezentanţii companiilor, cât şi cu cei ai instituţiilor locale care ţin de Ministerului Muncii sunt următoarele: formarea şi calificarea forţei de muncă în acord cu cerinţele angajatorilor. Susţinem, alături de Ministerul Educaţiei, întărirea învăţământului profesional în sistem dual, dar şi creşterea capacităţii Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă de a pune la dispoziţie programe de formare adaptate cerinţelor pieţei, combaterea muncii nedeclarate şi subdeclarate, care afectează nu doar angajaţii care pierd la pensie şi nu pot avea acces la anumite facilităţi în perioada vieţii active, cât şi angajatorii pentru că perturbă mediul concurenţial. Am declanşat o campanie naţională, prin Inspecţia Muncii, pentru a verifica legalitatea relaţiilor de muncă în anumite domenii de activitate şi pregătim modificări legislative pentru a înlesni verificarea cazurilor de muncă subdeclarată,

Flexibilizarea contractelor de muncă, pentru care avem deja în lucru o serie de modificări legislative pe care le vom prezenta în perioada următoare; digitalizarea relaţiilor dintre angajaţi şi angajatori, dar şi a relaţiei cu instituţiile statului. Avem prevăzute în PNRR câte o componentă de digitalizare pentru fiecare dintre instituţiile care ţin de minister, totalul investiţiilor propuse în domeniul digitalizării fiind de 85 de milioane de euro. Ne-am asumat, în acest Guvern, obiectivul de a asigura o dezvoltare sustenabilă pentru comunităţi, prin investiţii publice şi prin noi locuri de muncă – 120.000 la nivel naţional de la începutul anului până acum”, conchide Raluca Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
controale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.