Turcan, către primari: Guvernul a făcut o infuzie de capital în sistemul sanitar de 54 de milioane

Autor: Laura Buciu, Mediafax Postat la 27 iulie 2020 67 afişări

Turcan, către primari: Guvernul a făcut o infuzie de capital în sistemul sanitar de 54 de milioane

Vicepremierul Raluca Turcan a spus, luni, la o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţia Oraşelor din România (AOR) că Guvernul a făcut o infuzie de capital în sistemul sanitar de până la 54 de milioane până în momentul de faţă.

Turcan a precizat că s-a plecat de la 400 de teste pe zi, la debutul crizei sanitare în România.

„Am făcut o infuzie de capital în sistemul sanitar până în momentul de faţă de aproximativ 54 de milioane. E o sumă considerabilă, care a fost practic distribuită pentru creşterea capacităţii de testare. Vă reamintesc că am plecat de la 400 de teste pe zi, să achiziţionăm materiale sanitare, medicamente, echipamente sanitare, achiziţie care în măsura în care a fost făcută de autorităţile locale ar putea fi decontată din fonduri europene”, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Turcan a mai spus că este deschis apelul pentru decontarea materialelor sanitare şi materiale de protecţie.

„Vă adresăm solicitarea ca în măsura în care aveţi unităţi sanitare în subordine să nu ezitaţi şi să cereţi această decontare care este extrem de importantă şi în perspectiva altor cheltuieli sanitare pe care le veţi mai avea de făcut”, le-a spus Turcan primarilor din cadrul AOR.

Turcan le-a mai spus primarilor din oraşe că Guvernul a încercat să fie la zi cu plata concediilor medicale, atât pentru cei care au avut COVID-19, cât şi alte patologii, fiind incluşi în acest capitol şi românii care au stat în izolare sau în carantină din cauza virusului de tip nou.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
infuzie,
guvern,
raluca turcan,
capital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.