Tulpina britanică sufocă România: peste 6.000 de infectări în ultimele 24 de ore şi o criză tot mai acută de paturi la ATI

Postat la 17 martie 2021 168 afişări

Tulpina britanică sufocă România: peste 6.000 de infectări în ultimele 24 de ore şi o criză tot mai acută de paturi la ATI

Premierul îi cere socoteală lui Vlad Voiculescu pentru creşterea numărului de cazuri. Adrian Marinescu: Ne-a prins valul 3 cu un număr prea mic de persoane vaccinate

Emilian Imbri: Vom ajunge în cel mai scurt timp la peste 12.000 de infectări pe zi. Pe teritoriul României au fost confirmate miercuri, 17 martie, 6.186 cazuri noi de coronavirus.

În timp ce România este sufocată de tulpina britanică, premierul şi ministrul Sănătăţii se ceartă pe cine ar fi trebuit să ia măsuri pentru evitarea valului trei de infectări.

Florin Cîţu nu mai vrea doar şedinţă săptămânală a CNCAV, dar şi una a Ministerului Sănătăţii.

„Am cerut Ministerul Sănătăţii ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activităţii desfăşurate începând cu luna decembrie în vederea pregătirii valului 3 al pandemiei”, a afirmat premierul Cîţu.

Avem peste 6.000 de infectări în ultimele 24 de ore şi o criză tot mai acută de paturi la ATI. Mai mult, un ultim studiu arată că cei infectaţi cu tulpina britanică sunt mai predispuşi la forme mai grave şi chiar mortalitate.

Medicul Emilian Imbri a afirmat, la Aleph News, că datele pe care le avem la acest moment nu sunt deloc optimiste.

„Acum suntem la 6000 de infectări pe zi, raportate. Noi când am avut 12.000 de infectări pe zi, am avut 1200 de oameni internaţi la secţiile ATI din toată ţara. Este clar că vom ajunge, în cel mai scurt timp, la peste 10- 12.000 de infectări pe zi.”, a avertizat Emilian Imbri, fost manager Victor Babeş

Chiar dacă suntem la jumătate din numărul infectărilor din valul 2, avem acelaşi număr de persoane internate la ATI, iar numărul e în continuă creştere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
criza,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.