Tudose: Curg mărturisirile neputinţei guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 aprilie 2021 21 afişări

Curg mărturisirile neputinţei guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică, iar luni fost rândul lui Ludovic Orban să admită eşecul liberalo-pluserist, spune vicepreşedintele PSD Mihai Tudose: „Uite că ratăm excesiv lăudatul corn al abundenţei de la Bruxelles”.

Tudose: Curg mărturisirile neputinţei guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în Săptămâna Patimilor. Curg mărturisirile neputinţei guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică. Azi a fost rândul lui Ludovic Orban să admită eşecul liberalo-pluserist, de data asta în obţinerea finanţării europene pentru programul de racordare a localităţilor româneşti la reţeaua de gaze naturale. Contabilizăm la pierderi şi acest proiect de 600 de milioane, respins de Comisia Europeană. Un mizilic faţă de cele 2,5 miliarde de euro refuzate pentru sistemele de irigaţii, după cum a anunţat Dan Barna săptămâna trecută, şi faţă de cele 4,5 miliarde de euro dedicate infrastructurii rutiere, pentru care C. Ghinea a recunoscut că a fost criticat la Bruxelles”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

Liderul social-democrat susţine că în toate cazurile motivul e acelaşi: „documentaţia catastrofală depusă de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, păstorit de Ghinea”.

„Deci autostrăzi nu, irigaţii nu, gaze nu. Îmi amintesc ce promisiuni halucinante făcea astă-vară Ludovic Orban, încă premier, pornind de la comparaţia între gradul de conectare a românilor la reţeaua de gaz (35%) şi cel din Ungaria (90%). Uite că se face curând anul şi suntem tot pe-acolo, uite că ratăm excesiv lăudatul corn al abundenţei de la Bruxelles, pentru că nu s-au învrednicit să aibă meseriaşi la Guvern ca să întocmească proiectele necesare - pe scurt, uite cu ce fâsâit jalnic se dezumflă gogoaşa pretinsă de dreapta... Numai patimile românilor continuă”, conchide Muhai Tudose.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tudose,
pnrr,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.