Tudose: 100 000 de vârstnici şi bolnavi cronic sunt expuşi unui risc mortal

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 ianuarie 2021 52 afişări

După primele două săptămâni de vaccinare, au rămas peste 100.000 doze nefolosite, 100.000 de vârstnici şi bolnavi cronic sunt expuşi unui risc mortal, din cauza „rigidităţii organizatorice vecine cu scleroza”, afirmă vicepreşedintele PSD Mihai Tudose

Tudose: 100 000 de vârstnici şi bolnavi cronic sunt expuşi unui risc mortal

„Vaccinarea: neputinţă sau nepăsare? După primele două săptămâni de vaccinare, au rămas peste 100 000 doze nefolosite. 100 000 de vârstnici şi bolnavi cronic sunt expuşi unui risc mortal, din cauza rigidităţii organizatorice vecine cu scleroza. Există vreo explicaţie raţională pentru faptul că avem stocuri de vaccin, în timp ce abia s-a definitivat lista bolilor cronice incluse în etapa a doua de vaccinare, etapă care va fi devansată în sfârşit - dar tot nu va începe mai devreme de vineri? Pe o procedură la care <încă se lucrează>... Ce vaccinează România în săptămâna asta?”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

El spune, ironic, că în România organizarea a devenit scop în sine, iar responsabilii de vaccinare sunt mari teoreticieni ai managementului campaniei de imunizare.

„În schimb, practica omoară români. La propriu! În acest timp, Angela Merkel avertizează că săptămânile următoare va urma <faza cea mai dură a pandemiei>. Iar Guvernul României stă cu vaccinul în depozite... Cine răspunde pentru cardiacii, diabeticii şi dependenţii de dializă care pier cu zile în timp ce <deştepţii> încă se gândesc la ce o să facă... ieri! Sau, poate, ei guvernanţii sunt deja imuni! Imuni la suferinţa altora..”, conchide fostul premier.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tudose,
vaccinare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.