Trump vs. Biden: cui i-au donat mai mult angajaţii americani

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 05 noiembrie 2020 333 afişări

Donaţiile politice ale angajaţilor americani oferă o imagine asupra înclinaţiilor politice în rândul angajatorilor şi profesiilor.

Trump vs. Biden: cui i-au donat mai mult angajaţii americani

O analiză Bloomberg a datelor privind contribuţiile de la platformele online de donaţii ActBlue şi WinRed arată că angajatorii cu cei mai mulţi muncitori care au donat pentru Biden au inclus universităţile, guvernul federal şi companiile tech, în timp ce cele mai mari baze de donatori pentru Trump au venit de la companiile de livrare, Walmart şi armată.

Dintre angajatorii incluşi în această analiză, cei ai căror angajaţi au înclinat cel mai mult către Trump au fost departamentul de poliţie din New York şi forţele armate americane. Angajatorii cu cel mai ridicat procent de donatori pentru Biden au fost Facebook şi Universitatea din Washington.

Cheltuielile din alegerile prezidenţiale din acest an vor depăşi 6,6 miliarde de dolari, dublul sumei cheltuite cu patru ani în urmă.

Democratul Joe Biden a anunţat că a atras aproape 1 miliard de dolari sub formă de contribuţii individuale, în timp ce preşedintele Donald Trump a atras aproximativ 600 milioane $.

În 2020, platformele online de donaţii au reprezentat principalele vehicule de atragere de fonduri pentru donaţii destinate campaniilor. Platformele au contribuit la înregistrarea unei explozii a donaţiilor mici.

Analiza Bloomberg nu ia în calcul cât au donat în acest an cei fără un loc de muncă. Însă contribuţiile prin cele două platforme reprezintă 57% din volumul total al donaţiilor pentru campaniile lui Trump şi Biden din acest an.

Trump a avut în general mai mult succes în rândul muncitorilor manuali, 84% dintre donatori fiind fermieri şi 75% dintre muncitorii din construcţii donând pentru acesta. Vasta majoritate a donatorilor care lucrează ca profesori de colegiu, decanis au fiind angajaţi ai unor colegii sau universităţi au donat pentru Biden.

Numai 4% din donatorii care lucrează în organizaţii non-profit au donat pentru Trump, în timp ce 84% dintre donatorii fermieri au donat pentru Trump.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preşedinţie,
alegeri,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.